Efter en stark tillväxt under 2008 så ser led lampan ut, att nästan tio år senare fortsätta att växa stadigt på den svenska och globala marknaden. Led har förändrat hushållet genom ”smart belysning” och andra nya funktioner som underlättat vardagen för många där hemma. Men det är inte endast häftiga prylar och produkter som vi skriver om på denna sida utan även funktionella produkter som bidrar till en positiv förändring.

Varför fortsätter vi med fula taklampor när det finns snyggare och mer eleganta alternativ att tillgå? Personligen så anser jag att att downlight lampor bör användas i alla situationer där det finns möjlighet att montera dom. En downlight armatur riktar ljuset rakt ned med en ljusspridning som varierar mellan 10 till 60 grader. En del downlight lampor kan du själv justera ljusspridningen på genom att rotera ramen runt om lampan.

Downlights brukar användas som butiksbelysning, du kanske har lagt märke till dessa ljuskällor i exempelvis HM-butiker när du varit ute och handlat på stan? Varför är det fel att vilja ha ett hem lika modernt och snyggt som en butik undrar jag? Visst har vi alla olika smaker men du bör ändå överväga denna ljuskälla om du bor i ett hus. De kan också användas i lägenheter men det kan bli komplicerat att installera denna typ av belysning för att taket måste vara kompatibelt eller i annat fall byggas om för att allt ska fungera.